ROVIROLI, produeix i comercialitza oli cru de colza de primera premsada en fred, utilitzant únicament procediments mecànics en la seva producció, triplement filtrat de forma natural i degudament abrillantat.
És un oli de gran qualitat, amb un 7% d’àcids grassos saturats, enriquit de forma natural amb omega 3, elevats continguts de vitamina E, antioxidants naturals i diferents tipus d’esterols vegetals amb capacitat reguladora dels nivells de colesterol en sang, absència de colesterol i grasses – trans i amb un elevat punt de fum, el qual li dóna una elevada versatilitat i capacitat per tal de suportar elevades temperatures de cocció sense degradar-se. Producte de proximitat, lliure de transgènics i obtingut sense l’ús de dissolvents ni productes químics de cap tipus.
Les propietats d’aquest oli el fan molt adequat per a la seva utilització directa en alimentació: fregir, cuinar, base per a salses i condiments, per amanir, brioixeria, conserves vegetals i de peix, restauració i càtering, etc.
L’oli de colza premsat en fred és el més usat en l’alimentació a França, Alemanya, Regne Unit, Canadà, Dinamarca, Suècia, etc. És molt apreciat en restauració i com a producte gourmet d’alta qualitat.
L’oli de colza premsat en fred de ROVIROLI és l’oli ideal per a l’alimentació animal, com a substitut de greixos animals o vegetals molt més saturats (oli de palma o grassa animal). És un oli d’un elevat contingut en àcids grassos insaturats, i aquesta propietat s’acaba traslladant a la carn de determinades espècies, com el porc, on aconsegueix una diferenciació gustativa de qualitat obtenint productes amb una excel•lent infiltració de greix intramuscular insaturat i amb continguts superiors en omega 3. A més a més, l’elevada presència de vitamina E i altres antioxidants naturals fa que en alguns casos no calgui completar els pinsos amb aquest suplement. Diversos clients de ROVIROLI ja utilitzen l’oli de colza per a produccions càrnies de qualitat diferenciada o per a pinsos específics en què es busquin qualitats concretes.
A causa de les seves característiques (índex iode, índex de cetà, viscositat, punt de fusió, etc.), l’oli de colza és la matèria prima que presenta unes millors característiques per a la fabricació de biodièsel de la màxima qualitat
L’oli de colza de ROVIROLI pot ser usat directament com a combustible en motors dièsel adaptats de forma prèvia a la utilització d’oli vegetal cru com a combustible.
L’oli de colza cru de ROVIROLI, pel fet de ser produït a temperatura inferior als 38ºC, té un contingut mínim de fosfolípids i ceres i es pot usar, en la majoria dels casos, per a producció de biocombustibles sense necessitat que aquest es sotmeti a processos de refinat previs.
L’oli de colza produït per ROVIROLI, degut a les seves propietats antioxidants, contingut d’esterols vegetals, vitamina E, omega 3, àcids grassos insaturats, etc., és l’idoni com a matèria prima en diferents processos de la indústria cosmètica i farmacèutica.
L’oli de colza de ROVIROLI és usat en processos industrials molt diversos, com per exemple: revestiments, recobriments, detergents, sabons, suavitzants, pintures, vernissos, desincrustants, desemmotllants, així com en la indústria plàstica i oleoquímica en general, etc.